Održana radionica u sklopu programa Europa za građane u Karlovcu

U Karlovcu je održana radionica za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kao Kontakt točka programa Europa za građane u Republici Hrvatskoj, u suradnji s centrom Europe Direct Karlovac, održao je radionicu za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 u Karlovcu, 14. travnja 2016. godine.

U uvodnom dijelu radionice predstavnici Ureda za udruge predstavili su ciljeve i prioritete te mogućnosti financiranja projekata iz ovog programa, a uspješno provedene projekte koji su poslužili kao inspiracija za planiranje novih, predstavili su gđa Maja Dubljević, Documenta – centar za suočavanje s prošlošću i gđa Emina Ljubek, Općina Vidovec.

Radionici je prisustvovalo 24 predstavnika/ca neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i područne (samo)uprave koji su, uz stručno vodstvo predstavnika Kontakt točke, razrađivali projektne prijedloge i prilagođavali ih prioritetima Programa.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti ovdje .

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija. Program je podijeljen u dvije cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koja se sastoji od tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider