Najava: Europa za građane 2014-2020 – kreativne radionice u Zagrebu 30. i 31.1.2017. – ODGOĐENO!

Radionica se odgađa do daljnjega, o datumu ćete biti pravodobno obaviješteni.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira dvije kreativne radionice u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, koje će se održati u ponedjeljak i utorak, 30. i 31. siječnja 2017. s početkom u 8.45h, u prostoru Impact Hub, Vlaška ulica 70E, Zagreb.

Cilj kreativnih radionica je upoznati sudionike s Programom na praktičan i zabavan način te pružiti detaljnije informacije o strukturi, ciljevima i prioritetima Programa, kao i načinu prijave projektnih prijedloga. Idući rok za prijavu projekata za dobivanje sredstava za sve Mjere Programa je 1. ožujka 2017. godine. Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti na isključivo jedan od navedenih termina održavanja radionice (30. ili 31. siječnja 2017.), a svaka organizacija može prijaviti samo jednu osobu. Radionice imaju isti sadržaj, no zbog novog koncepta rada i ograničenog broja sudionika održavaju se u odvojenim terminima.

Prijave je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem jedne od Google prijavnica, najkasnije do četvrtka 26. siječnja 2017. godine. Potvrda sudjelovanja bit će poslana u petak 27. siječnja 2017. godine:

Sudionicima se preporuča da prouče Programski vodič, koji predstavlja osnovni dokument za prijavu projektnih prijedloga. Informacije o Programu i Programski vodič dostupni su na http://europazagradane.hr/. Troškove prijevoza i smještaja snose sudionici sami, dok Ured za udruge Vlade RH osigurava materijale i osvježenja za vrijeme radionice.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.

Program radionice možete naći ovdje (30.1.2017.) i ovdje (31.1.2017.), a dodatne informacije dobiti putem maila europazagradane@udruge.vlada.hr ili telefona 01/4599 810.