Održane radionice u sklopu programa Europa za građane u Zagrebu

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (nacionalna Kontakt točka programa Europa za građane) održao je dvije radionice na temu pripreme projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, u četvrtak 16. i petak 17. veljače 2017 u Zagrebu. Cilj radionice bio je pružiti savjet i pomoć u pripremi projektne prijave na idući rok za prijavu projekata za dobivanje sredstava za sve Mjere Programa (koji je 1. ožujka 2017.).

U uvodnom dijelu predstavnice nacionalne Kontakt točke predstavile su strukturu, ciljeve, prioritete, kao i mogućnosti financiranja dostupne u sklopu ovog Programa, a ukupno 50 sudionika imalo je priliku upoznati se i s primjerom dobre prakse Grada Zagreba. Gospođa Jelena Marković predstavila je dva projekta koje Grad Zagreb provodi u sklopu Mjere 2.2. Umrežavanje gradova: „MEANING“- Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance (u ulozi partnera na projektu) te IM.in – Immigrant Integration in Cities of Europe (u ulozi nositelja projekta).

U drugom dijelu radionice sudionici su imali priliku razraditi projektne prijedloge te ih, uz stručno vodstvo predstavnika Kontakt točke, prilagoditi prioritetima Programa.

Prezentacije s radionice možete preuzeti u nastavku :

Ured za udruge Vlade RH: Europa za građane- Društveno uključivanje i međukulturni dijalog

Grad Zagreb: „MEANING“- Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider