Povećani interes, više partnerskih organizacija i više sredstava za projekte Europa za građane u Hrvatskoj u 2016. godini

U sklopu programa Europa za građane, tijekom 2016. godine prijavljeno je ukupno 109 projektnih prijedloga iz Hrvatske, dvostruko više od ukupnog broja prijava u 2015. godini. Udruge i druge neprofitne organizacije te općine i gradovi mogli su zatražiti sredstva za provedbu projekata na teme Europskog sjećanja te Demokratskog angažmana i građanskog sudjelovanja, u sklopu četiri natječaja koje je raspisala Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) iz Bruxellesa u dva roka za dostavu projektnih prijava (1. ožujka i 1. rujna 2016.).

Za financiranje je odabrano 9 projekata iz Hrvatske ukupnog iznosa 658.500 EUR (32% više sredstava nego u 2015.g.), a projekte će u svojstvu partnera provoditi još 68 organizacija čija ukupna vrijednost iznosi 4.055.500 EUR.

U sklopu Cjeline 1. Europsko sjećanje, projekte će provoditi udruge GONG i Sense Centar za tranzicijsku pravdu.

U sklopu Cjeline 2. Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje, projekte će provoditi u Mjeri 2.1. Bratimljenje gradova – gradovi Klanjec, Trogir i Zagreb te Općina Legrad; u Mjeri 2.2. Umrežavanje gradova Općina Erdut; u Mjeri 2.3. Projekti civilnog društva, Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske i Udruga MI- Split.

Kratke opise projekata možete pronaći ovdje.

 

Više informacija o Programu možete pronaći ovdje, a za savjet oko oblikovanja projektne ideje nam se možete obratiti na adresu europazagradane@udruge.vlada.hr ili na broj telefona 01/ 45 99 810.