Predstavljanje mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva: Europa za građane i ESF- Pula, 18.5.2017.

EzG_vizual

U suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Ured za udruge Vlade RH predstavit će 18. svibnja 2017. godine u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, Pula, mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva dostupne u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 te Europskog socijalnog fonda (ESF), iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj ovog događaja jest pružiti detaljnije informacije o strukturi, ciljevima i prioritetima te načinu prijave projektnih prijedloga na program Europa za građane, kao i pregled planiranih Poziva na dostavu projektnih prijedloga (natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava ESF-a) u nadležnosti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program predstavljanja možete naći ovdje, a detaljnije informacije o prijavi za sudjelovanje na sljedećoj poveznici.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.