U Puli predstavljene mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva: Europa za građane i ESF

Ured za udruge Vlade RH, u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, predstavio je 18. svibnja 2017. godine u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli mogućnosti financiranja za organizacije civilnoga društva dostupne u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 te Europskog socijalnog fonda (ESF), iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Predstavnici Ureda za udruge (nacionalne kontakt točke programa Europa za građane i Posredničkog tijela razine 1 u Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.) informirali su prisutne o strukturi, ciljevima i prioritetima te načinu prijave projektnih prijedloga na program Europa za građane te ukratko predstavili Pozive na dostavu projektnih prijedloga (natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda) koje Ured planira objaviti u 2017.

Prezentacije možete preuzeti u nastavku :

Europa za građane- Društveno uključivanje i međukulturni dijalog

ESF Pozivi na dostavu projektnih prijedloga planirani za objavu u 2017. 

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.   

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider