Održana interaktivna radionica „Europa za građane 2014-2020“ u Klanjcu

U suradnji s Kulturnim centrom Klanjec, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske održao je interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020 dana 9. lipnja 2017. godine u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.

Ukupno 11 sudionika (predstavnici udruga, jedinica lokalne samouprave, turističke zajednice i škole) kroz interaktivne vježbe upoznato je sa strukturom, ciljevima, prioritetima i načinom financiranja. Sudionici su se informirali o tipovima natječaja proučavajući studije slučaja svih pojedinih mjera, a gospođa Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, predstavila je projekt pod nazivom „Čvrsta EU- Solidarna EU“ koji je Grad Klanjec provodio u 2016. godini u sklopu Mjere 2.1. Bratimljenje gradova. U partnerstvu s organizacijama iz Poljske, Slovačke, Srbije i Slovenije, projekt se bavio pitanjem migracija te solidarnosti unutar članica EU, a s obzirom na položaj Grada Klanjca uz samu slovensko-hrvatsku granicu, naglasak je stavljen i na razmišljanja građana o postavljenoj žilet žici.

Prezentacije s radionice možete preuzeti u nastavku :

Ured za udruge Vlade RH: Europa za građane 2014-2020 

Grad Klanjec: Čvrsta EU- Solidarna EU

 

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider