Predstavljen program Europa za građane u sklopu Tjedna Europe u Drnišu

11. svibnja u Drnišu, u sklopu Tjedna Europe, Udruga gradova zajedno s gradom Drnišem, organizirala je predstavljanje programa Unije pod nazivom Europa i gradovi za aktivno građanstvo, urbani razvoj i zaštitu okoliša u  Velikoj gradskoj vijećnici. Ciljana publika događaja bili su predstavnici jedinica lokalne samouprave (dužnosnici i službenici) te zaposlenici organizacija civilnog društva koji su zainteresirani za prijavu i provedbu projekata za promicanje aktivnog građanstva, održivog urbanog razvoja ili zaštitu okoliša i klime.

Predstavljanje je započelo obraćanjem gradonačelnika Grada Drniša, g. Josipa Begonje koji je istaknuo važnost dostupnih EU fondova i programa Unije kao izvor financiranja koji je ključan za gradove i općine zbog ograničenih mogućnosti lokalnih proračuna te spomenuo kako je Grad Drniš ugovorio preko 25 projekata koji su financirani iz EU sredstava.

Nakon uvodnog govora, predstavnici nacionalnih kontakt točki programa Unije LIFEEuropa za građane i URBACT III, predstavili su programe s naglaskom na njihove ciljeve, organizacijsku strukturu te mogućnosti financiranja projekata i aktivnosti na lokalnoj razini. Poslije održanih prezentacija, predstavnica kontakt točke programa Europa za građane Željka Markulin bila je na raspolaganju za pitanja sudionika te je savjetovala zainteresirane oko prijavljivanja na buduće pozive za dostavu projektnih prijedloga.

Prezentaciju možete preuzeti ovdje

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider