Rasprava o socijalnom poduzetništvu u Varaždinu

Pučko otvoreno učilište Varaždin provodi međunarodni projekt Promoting Social ENTREpreneurship in EUropean communities (ENTRE-EU), koji je sufinanciran sredstvima programa Europa za građane 2014-2020.

Cilj projekta je okupiti građane i građanke iz Slovenije i Hrvatske kako bi razmijenili mišljenja o nedostatku znanja i povjerenja o tome kako politike EU-a utječu na obrazovanje, zapošljavanje i civilno društvo, kao i raspraviti nesporazume o društvenom poduzetništvu te osvijestiti mogućnosti koje ono pruža u smislu rješavanja lokalnih problema i stvaranja pozitivnog doprinosa zajednici. Susret slovenskih i hrvatskih predstavnika se održao od 10.-12. listopada 2018. godine, u Varaždinu, a više informacija o projektu možete pronaći i ovdje.

Predstavnice Ureda za udruge Vlade RH, nacionalne Kontakt točke programa Europa za građane, sudjelovale su u raspravi, skrećući pažnju na strateške prioritete EU-a, ali i mogućnosti koje program Europa za građane pruža vezano za financiranje projekata koji bi se bavili ovim temama. Također, sve prisutne su informirale o novostima koje ih očekuju u 2019. godini vezano za Program. Kasnije je održan i radni sastanak sa predstavnicima lokalnih institucija, koji je poslužio za detaljnije planiranje mogućih projekata.

Prezentaciju možete preuzeti u nastavku :

Europa za građane 2014-2020

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider