U Pazinu predstavljen program Europa za građane 2014-2020 na Info danima za udruge u Istri

Info dane za udruge organizirala je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a bili su namijenjeni udrugama s područja Istarske županije, njihovim članovima i članicama, jedinicama lokalne i područne samouprave, ostalim organizacijama civilnoga društva i zainteresiranima za civilni sektor.
Predstavnice Ureda za udruge prezentirale su pozive koje Ured planira objaviti u okviru Europskog socijalnog fonda, a kojima je cilj jačati kapacitete organizacija civilnoga društva u područjima antikorupcije, sudioničkog upravljanja javnim prostorima te inovativnog korištenja otvorenih javnih podataka.

Također, predstavnice Ureda za udruge u funkciji nacionalne Kontakt točke programa Europa za građane, prisutnima su prikazale sve mogućnosti financiranja projekata i informirale prisutne o promjenama i novostima koje će nastupiti u 2019. godini, u okviru ovog programa Unije.

Na kraju događanja predstavljan je i primjer dobre prakse, projekt općine Svetvinčenat:  Adriatic intergenerational debate to face Euroscepticism, koji je za svoje aktivnosti u sklopu programa Europa za građane dobio sufinanciranje od 16.500 EUR, unutar Mjere 2.1. Bratimljenje gradova.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider