Predstavaljnje programa Europa za građane 2014- 2020 na Međunarodnoj konferenciji projekta “Solid.Forum – Forum socijalne solidarnosti”

29. ožujka 2019. u hotelu Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9, Zagreb, održana je međunarodna konferencija pod nazivom Solid.Forum – Forum socijalne solidarnosti/ Solid.Forum – Social Solidarity Forum u organizaciji Grada Zagreba i Općine Centar Sarajevo (BiH) istoimenog projekta koji je u 2018. dobio financiranje u iznosu od 12.095,00 €, u sklopu mjere  2.1: Bratimljenje gradova programa Europa za građane 2014-2020. Na konfereniciji je sudjelovalo oko 140 sudionika, predstavnika upravnih tijela Grada Zagreba, Općine Centar Sarajevo, organizacija civilnog društva te nacionalnih javnih tijela.

Sudionicima konferencije pozdravnim govorima su se obratili: gđa. Karolina Karačić, predsjedavajuća Vijeća Općine Centar, prof. dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo te izaslanica gradonačelnika Zagreba, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gđa. Romana Galić, univ.spec.act.soc. 

U prvom dijelu konferencije predstavnica kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020, Željka Markulin, predstavila je Program, njegove ciljeve, višegodišnje prioritete, mjere, te rezultate Programa u Hrvatskoj u proteklih 11. godina. U nastavku konferencije prezentirani su različiti programi i politike Europske unije koji postavljaju temelj za definiranje lokalnih zajedničkih inicijativa putem kojih se mogu financirati projekti razvoja socijalne integracije i solidarnosti. Izlaganja su održali: predstavnici Općine Centar Sarajevo (BiH) te gradskih ureda Grada Zagreba: Ureda za programe i projekte Europske unije, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradskog ureda za zdravstvo, Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava i Gradskog ureda za obrazovanje. su predstavljeni i strateški dokumenti na razini Europske unije, na lokalnoj i nacionalnoj razini u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj te na razini gradova Zagreba i Sarajeva koji ukazuju na potrebe za razvojem novih programa, projekata i usluga u ovom području.

U drugom dijelu konferencije održana je interaktivna radionica svih sudionika tijekom koje su se razvijali projektne ideje za lokalne, prekogranične i međunarodne projekte, a koji su utemeljeni na strateškim dokumentima i imaju potencijal za financiranje iz programa predstavljenih u prvom dijelu konferencije.

Prezentaciju s konferencije možete preuzeti ovdje:

Europa za građane 2014-2020

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider