Najava javne tribine i radionice u Splitu: Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?

Nakon uspješno provedenih događanja u Rijeci i Varaždinu, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske ponovno s partnerima- platformom CROSOL i Deskom Kreativne Europe organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, koja će se održati, u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine, u Splitu, u Beton kinu u Domu mladih (ulaz s južne strane), Ulica slobode 28, 21000, od 10.00 -15.00 sati.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske kojima se želi prezentirati u siječnju 2020., kada započinje s predsjedavanjem Vijećem Europske Unije i Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja. Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije? Hoćemo li u tome uspjeti?  Što točno znači predsjedati EU? Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja? U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLPS-a u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 i Kreativna Europa- desk kultura?

Program događanja dostupan je u privitku, a prijavu je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do petka, 12. travnja 2019., do 12 sati, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja. Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr , 01/45 99 810.

Veselimo se Vašem dolasku!