U Zagrebu održana interaktivna radionica za razvoj projektnih ideja programa Europa za građane za prijavu za predstojeće natječaje u 2020. godini

Ured za udruge Vlade RH  u svojstvu kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020- održao je interaktivnu radionicu za razvoj projektnih ideja 17. prosinca 2019. godine, u Kući Europe, u Zagrebu.

Ukupno 40 sudionika (predstavnika/ca udruga, sveučilišta, jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, javnih ustanova) se u prvom dijelu radionice putem interaktivnih vježbi i stručnog predavanja upoznalo sa strukturom, ciljevima i prioritetima Programa. Nakon uvodnog predavanja, sudionici su uz pomoć savjeta i preporuka predstavnice kontakt točke Programa, Željke Markulin unaprjeđivali svoje projektne prijedloge, koje planiraju prijaviti na jedan od predstojećih natječaja u 2020. godini. Također, na radionici su prisustvovale kolegice iz Kancelarije za saradnju s civilnim društvom- kontakt točke Programa Europa za građane 2014-2020 iz Srbije u sklopu svog dvodnevnog studijskog posjeta kontakt točki u Hrvatskoj, kako bi preuzele dobre prakse rada hrvatskih kolega.

Na kraju radionice Dijana Kuzman Štaudinger iz Predstavništva EK u Hrvatskoj održala je predstavila je kratko nove petogodišnjim prioritete novoizabrane Europske komisije i rad Informacijskih centara Europe Direct (EDIC) koji na razini Hrvatske predstavljaju mrežu pružatelja informacija u Europi. Ukoliko tražite savjet, pomoć u susjedstvu ili lokalni forum za promicanje dijaloga i svijesti o politikama EU-a, možete se obratiti najbližem informacijskom centru. EDIC-ovi odgovaraju na pitanja vezana uz:

  • vaša prava u Europskoj uniji, sredstvima financiranja itd.
  • pozive na lokalne informacijske/kontaktne događaje vezane uz EU
  • dokumente i publikacije EU-a
  • upućivanje na druge izvore informacija
  • podatke za kontakt s nadležnim ustanovama.

 

Prezentacije s radionice možete preuzeti u nastavku:

  1. Ured za udruge Vlade RH: Europa za građane 2014-2020
  2. Predstavništvo EK u Hrvatskoj- Prioriteti EK 2019-2024

Sretno svima s prijavom!

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider