Kreativni građani- sinergijsko događanje programa Europa za građane 2014-2020 i Kreativne Europe- potprogram Kultura u Slavonskom Brodu 15.1. 2020.

Kontakt točka programa Europa za građane 2014-2020 i desk Kreativne Europe- potprogram Kultura organiziraju informativno stručno predavanje pod nazivom Kreativni građani za sve građane i građanke zainteresirane za razvoj projekata na teme kulturne baštine i aktivnog građanstva, koje će se održati u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, s početkom u 11:00 sati u prostorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu.

U siječnju 2020. godine započelo je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, a s početkom veljače Grad Rijeka službeno će otvoriti svoj program Europske prijestolnice kulture, titule koju tijekom 2020. po prvi puta nosi jedan hrvatski grad. Iako oba događaja u prvi plan stavljaju potrebe svih članica Europske unije, u ulozi domaćina imamo priliku kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

Uvodno predstavljanje rada EDIC centra u Slavonskom Brodu slijedit će stručna predavanja o programima Europske unije Europa za građane 2014-2020 i Kreativna Europa, kojima se sufinanciraju projekti civilnog društva i aktivnog građanstva te projekti međunarodne kulturne razmjene. Prioriteti poput poticanja europskog zajedništva i međukulturnog dijaloga obilježja su oba programa, a očituju se osobito u projektima usmjerenim na temu kulturne baštine.

Pridružite nam se i saznajte koje će vam mogućnosti za sufinanciranje putem programa EU biti dostupne tijekom 2020. godine.

Za sudjelovanje je moguće prijaviti se isključivo online putem ovdje dostupnog obrasca, a prijave će biti otvorene do utorka, 14.siječnja 2020.

Program događanja možete preuzeti ovdje.

Već imate ili razvijate projektnu ideju? Iskoristite i priliku za individualno savjetovanje nakon bloka predavanja.

 

Veselimo se vašem odazivu!