Kreativni građani!- u Slavonskom Brodu predstavljeni programi Europa za građane i Kreativna Europa – potprogram Kultura

Europe Direct informacijski centar u Slavonskom Brodu, Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH i Desk Kreativne Europe za potprogram Kultura pri Ministarstvu kulture RH udružili su snage u organizaciji programa Kreativni građani! Program je održan u  srijedu, 15. siječnja 2020. g. u prostorima dislociranog studija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu.

Aktivnosti Europe Direct informacijskog centra predstavila je 50 sudionika Iva Sedlić u ime Europskog doma Slavonski Brod. U svom uvodnom izlaganju prisutnima je pojasnila prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine. Program Europa za građane 2014. – 2020. predstavila je Željka Markulin, stručnjakinja Kontakt točke programa Europa za građane, posebno istaknuvši natječajne pozive putem kojih svi zainteresirani mogu iskoristiti potporu za sufinanciranje svojih projekata do kraja programskog ciklusa ove – posljednje godine njegove provedbe., s fiksnim rokovima 4 veljače, 3. ožujka i 1. rujna 2020.

Potprogram Kultura programa Kreativna Europa (2014. – 2020.) predstavila je Petra Šlosel, pruživši pregled natječajnih poziva čije se raspisivanje očekuje do kraja godine/programskog ciklusa. U posebnom fokusu predstavljanja bio je aktualno otvoreni poziv za potporu Projektima kulturne suradnje u zemljama Zapadnog Balkana (EAC/39/2019) s rokom za prijave 17. ožujka 2020. godine.

Prezentacije s događanja preuzmite na sljedećim poveznicama:

  1. EDIC Slavonski Brod- Predsjedanje RH Vijećem EU
  2. Europa za građane 2014-2020
  3. Desk Kreativne Europe- potprogram Kultura

U drugom dijelu programa velik dio polaznika zadržao se i na individualnom savjetovanju vezano za svoje projektne ideje s potencijalnom prijave na jedan od predstavljenih programa. Svim prisutnima ovim putem zahvaljujemo na lijepom odazivu i ugodnoj suradnji!

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider