U Centru za mlade Grabrik u Karlovcu održana interaktivna kreativna radionica za potencijalne prijavitelje

U svojstvu kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020 Ured za udruge Vlade RH održao je 6. veljače 2020. godine u Centru za mlade Grabrik u Karlovcu interaktivnu kreativnu radionicu, na kojoj su sudjelovali predstavnici/e lokalne i područne samouprave, udruga, škola i razvojnih agencija. U prvom dijelu radionice sudionici su se putem interaktivne vježbe i stručnog predavanja upoznali sa strukturom, ciljevima i prioritetima Programa Europa za građane 2014-2020. Nakon toga, u manjim su grupama razvijali projektne ideje, koje su zatim predstavili ostalima i odgovarali na njihove komentare, a od predstavnice kontakt točke dobili i povratne informacije i prijedloge za daljnju doradu projektnih ideja. Sudionici su zatim upoznati s postupkom prijave projektnih prijedloga tj. njegovom tehničkom pripremom.

Na kraju radionice, gost predavač Kristijan Kovačić iz Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL) predstavio je prioritete organizacija civilnog društva okupljenih u neformalnu mrežu Forum 2020 za predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, koje je u okviru projekta “Ka otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu” podržala Europska unija.

Radionicu je vodila predstavnica kontakt točke Željka Markulin, koja je na kraju radionice prisutne upoznala s radom kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020, mogućnostima daljnje suradnje i oblicima podrške koju kontakt točka pruža potencijalnim korisnicima u cilju što kvalitetnije pripreme njihovih projektnih prijedloga.

 

Prezentacije s radionice možete preuzeti ovdje:

  1. Ured za udruge Vlade RH: Program Europa za građane 2014-2020
  2. Forum 2020: Prioriteti civilnog društva za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider