Vijesti

Natrag na listu vijesti

U Dubrovniku održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

10. srpnja 2015.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s udrugom Deša –  Dubrovnik organizirao je u srijedu, 8. srpnja 2015., u Dubrovniku jednodnevnu specijaliziranu radionicu za izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Radionici je prisustvovalo 19 predstavnika iz jedinica lokale i područne (regionalne) samouprave, udruga, obrazovnih ustanova i razvojnih agencija zainteresiranih za prijavu projektnih prijedloga na naredni natječaj (1. rujna 2015.) u sklopu ovog Programa.

Na narednom roku (1. 9. 2015.) za prijavu bit će moguće prijaviti projektne prijedloge samo na dvije mjere – Bratimljenje gradova i Umrežavanje gradova. Stoga smo se u odabiru sudionika vodili kriterijima prihvatljivosti prijavitelja.

U uvodnom dijelu radionice predstavljeni su ciljevi i prioriteti narednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava te primjer projekta dobre prakse, koji je predstavila Tanja Miloš iz Grada Zagreba.

U popodnevnom dijelu radionice sudionici su radili na razvijanju konkretnih projektnih prijedloga.

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija. Program je podijeljen u dvije cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koja se sastoji od tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.